Древни НЛО

Древни НЛО

Древни НЛО

У Кини је један истраживач, професор Чан Лаунцјао, открио записе чувеног Шен Коа (1031-1095), у коме је подробан опис сусрета са непознатим летећим обкетом. Шен Ко је био познати астроном, математичар, геолог, зоолог, дипломата, изумитељ и министар финансија. Његов опис летелице је следећи:

У години владавине цара Ђиају (1056-1064), сјајан објект као бисер се често појављивао на небу над напредним градом Јанзоу у Ђиангсу провинцији, посебно ноћу. Потом би често био виђан од мештана поред Ксингкаи језера.

Шен Ко даље описује како је НЛО уронио у језеро у плутао, како би се у њему отворила врата а светлост која је избијала изнутра није могла да се гледа. Месни житељи су често виђали тај летећи “бисер” и у част њега изградили павиљон на брегу изнад језера Ксингкаи, који је добио назив “бисерни павиљон”.

Отлриће професора Лунцјао, са факултета кинеског језика у Пекингу се десио седамдесетих година прошлог века, и то је био део из књиге чије име би се могло превести као “Беседе четкице из књиге снова”. Професор је сматрао то непобитним доказом посете свемирке летелице са друге планете и он је текст о томе објавио у државном часопису The People’s Daily. Тема НЛО је била итекако омиљена у Кини седамдесетих и осамдесетих година прошлог века.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *